Menu

... / Over New Edition

Duurzaamheid

Duurzaamheid betekent voor ons zorg en respect voor mens, dier en milieu; we streven naar diervriendelijke, duurzamere producten en het minimaliseren van onze impact op het milieu.

Duurzaamheid is voor ons het zorgen voor mens, dier en milieu, strevend naar diervriendelijke en duurzamere producten met minimale milieu-impact.

Onze loungewear en (toilet)tassen komen van producenten met Oekotex Made In Green en BSCI-certificering, en ze werken volgens de NP & ISO 14001 licentie. We minimaliseren afval met een geoptimaliseerd snijsysteem en beperken watergebruik bij productie. Chemicaliën die schade aan milieu en mensen kunnen toebrengen vermijden we, en het overgebleven materiaal wordt gerecycled. In productieprocessen beperken we waar mogelijk watergebruik en gebruiken we milieuvriendelijke methoden.

Onze fabrikanten zorgen voor goede arbeidsomstandigheden en krijgen een eerlijke prijs. Vervoer naar ons magazijn gebeurt per boot of vrachtwagen voor minder uitstoot. We streven naar minimalisatie van verpakkingsmateriaal in de hele productie- en leveringsketen en gebruiken FSC-gecertificeerde verpakkingen. Dit draagt bij aan de VN-doelen voor waardig werk, verantwoorde consumptie en productie, en partnerschap om doelstellingen te bereiken.

Sommige producten dragen het 'duurzamer' label, we blijven samen met onze fabrikanten werken aan verdere verduurzaming van ons aanbod.

Heb je vragen over duurzaamheid en New Edition? Heb je ideeën of tips? Laat het ons weten en mail naar info@newedition.nl.

New edition ampersand watermark